Wednesday, May 1, 2013

كروكيت بطاطس بحشوة جديده مع طماطم بصوص الثوم واليمون :))


كروكيت بطاطس بحشوة جديده مع طماطم بصوص الثوم واليمون :))

اسلقي البطاطس من غير ماتقشريها ، دعيها تبرد قليلا ثم قشريها. فتتيها وهي دافيه . وبعدين سبيها تبرد خالص .

2. قطعي الجزر الى شرايح سمكيه اسلقي في ماء غزير الى ان يلين الجزر. فتتيه الى قطع صغيرة وسبيه يبرد.

3. في طبق عميق حطى البطاطس، الجزر، البزيلاء المسلوقه طبعاا ، البصل، الكزبرة، البقدونس، النعناع، البهارات، الملح، الفلفل، الكمون، البابريكا، والكزبرة الخضراء المفرومه . قلبي بيديك الى ان تختلط المكونات و يتكون لديك عجينة خشنة بعض الشيء.

4. شكليها الى اقراص او الى اسطوانات صغيرة. رتبيها متباعدة في صينية وضعيها في الثلاجة لمدة 15 دقيفة لكي تتماسك.

5. ضعي البيض، الملح، الفلفل، القرفة، البابريكا في طبق واسع وقلبي.

6. ضعي البقسماط في طبق واسع.

7. اغمسي اقراص الكفتة: في خليط البيض وقلبي لتتغطى بطبقة رقيقة من البيض.

8. ضعي الأقراص في البقسماط وقلبي مع الضغط عليها قليلا ليلتصق البقسماط بالبيض.

ملحوظه ( انا ماحددتش كميات لانه ده راجع لذوق كل واحد ، اهم حاجه ان كميه البطاطس تبقى اكتر من كميه الخضار عشان الخليط يمسك كويس )..


طماطم بصوص الثوم الليمون...
- تفرموا توم فرم ناااااعم قووى + عصير ليمون + خل + كمون + كسبره خضراء مفرومه ناعم وملح وفلفل .. تقلبوهم بع بعض وتخطلوه مع الطماطم المقطعه.

No comments:

Post a Comment