للناس اللى مش بتحب ريحة البيض فى بلح الشام
دى طريقة بلح بس على الطرية العراقية مش بيستخدم فيها بيض
المقادير:
2 كوب دقيق
2 و ¼ كوب ماء
4 ملعقة أكل شربات ثقيل
2 ملعقة أكل زبدة
رشة ملح
ملعقة صغيرة نشا
½ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
الطريقة:
نضع المكونات في حلة على النار ماعدا الدقيق والبيكنج باودر والنشا
وتحرك على النار وأول ماتصل مرحلة الغليان ترفع و يضاف خليط الدقيق ويحرك بسرعة بمعلقة خشب ونقلب كويس جدا علشان مش تكلكع ولو عندك عجان ابقى حطية فية لو مش عندك يبقى بالمعلقة لغاية ما تنعم خاااااااااااالص
نحطها فى كيس الحلوانى ونسبها ترتاح شوية
نسخن الزيت ويكون غزير ونبدأ ننزل بالعجينة ونستخدم المقص علشان نفصلها عن الكيس
بعد ما تتقلى نطلعها على ورق مطبخ ونسبها تبرد وبعدين نحطها فى شربات متوسط القوام
وتقدم بالهنا
ملحوظة :
ممكن تعملى اى اشكال بالعجينة مش شرط الشكل المعتاد للبلح
هتعملى الشكل على ورق زبدة وبهدين تشليها بالراحة وتحطيها فى الزيت
ممكن ترشى علية سكر بودرة او تحشية كريمة او اى طريقة تقديم تعجبك غير الشربات
دى طريقة بلح بس على الطرية العراقية مش بيستخدم فيها بيض
المقادير:
2 كوب دقيق
2 و ¼ كوب ماء
4 ملعقة أكل شربات ثقيل
2 ملعقة أكل زبدة
رشة ملح
ملعقة صغيرة نشا
½ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
الطريقة:
نضع المكونات في حلة على النار ماعدا الدقيق والبيكنج باودر والنشا
وتحرك على النار وأول ماتصل مرحلة الغليان ترفع و يضاف خليط الدقيق ويحرك بسرعة بمعلقة خشب ونقلب كويس جدا علشان مش تكلكع ولو عندك عجان ابقى حطية فية لو مش عندك يبقى بالمعلقة لغاية ما تنعم خاااااااااااالص
نحطها فى كيس الحلوانى ونسبها ترتاح شوية
نسخن الزيت ويكون غزير ونبدأ ننزل بالعجينة ونستخدم المقص علشان نفصلها عن الكيس
بعد ما تتقلى نطلعها على ورق مطبخ ونسبها تبرد وبعدين نحطها فى شربات متوسط القوام
وتقدم بالهنا
ملحوظة :
ممكن تعملى اى اشكال بالعجينة مش شرط الشكل المعتاد للبلح
هتعملى الشكل على ورق زبدة وبهدين تشليها بالراحة وتحطيها فى الزيت
ممكن ترشى علية سكر بودرة او تحشية كريمة او اى طريقة تقديم تعجبك غير الشربات
No comments:
Post a Comment